LAR – Anlæg til nedsivning af regnvand

Vi oplever større og større klimaforandringer i verden, men også herhjemme i Danmark. Specielt oplever vi en stigende nedbørsmængde. Det er derfor blevet attraktivt at kunne håndtere den forøgede regnvandsmængde væk fra kommunernes afløbssystemer, så det kommer så tæt på kilden i stedet for at laste kommunernes afløbssystemer. Dette blevet i daglige tale kaldt LAR - lokal afledning af regnvand.

FÅ ET TILBUD

Hvad er LAR?

LAR står for lokal afledning af regnvand. Ethvert LAR-anlæg har til formål at begrænse eller formindske regnvands strømmen fra et område. Det kan være et område, hvor kommunernes afløb blandt andet er belastet.

Da vi oplever at vi får større og større regnmængder kan kommunens kloaksystemer være hårdt belastet i perioder med meget nedbør. Derfor er det i kommunernes interesse at husejere får installeret et LAR-anlæg, som hjælper med at få regnvandet til at sive ned i deres haver i stedet for kloakkerne. Et LAR-anlæg kan enten helt eller delvist blive tilbagebetalt, hvis kommunen mener, at det har grundlag for at kloakkerne i dit område vil blive mindre belastet.

Vi har over 25 års erfaring
Vi bruger moderne udstyr
Vi står altid klar til at hjælpe
Vi arbejder på hele Sjælland

Hvornår skal man bruge et LAR?

LAR-anlægget er blevet særlig aktuelt, da kommunerne oplever at de store klimaforandringer giver kraftiger regnbyger, som desværre medfører en del oversvømmelser i kældrene på husstande, som ligger i de lavtliggende områder. Der kan derfor være grundlag for et LAR-anlæg, hvis du oplever at regnvandet falder ned på dit tag, og derefter videre på vejen. Her vil LAR-anlægget i stedet for lede vandet ud i din have, hvor det siver ned i jorden og bliver til en del af vores grundvand. Dette vil hjælpe med at forhindre oversvømmelser i byens andre områder, da kloakkerne ikke hurtigere vil blive overfyldte.

Vi hjælper dig hele vejen igennem

Inden et LAR anlæg installeres er der en række forhold, som du skal tage højde for. Først og fremmest er det vigtigt at undersøge, om din bolig er godkendt til at installere et LAR-anlæg. Vi hjælper dig gratis og hele vejen igennem processen med kommunens miljøafdeling, for at få din godkendelse til et LAR-anlæg.

I nogle kommuner findes der en ordning, for at du enten delvist eller helt kan få refunderet dit tilslutningsbidrag. Her vil det vurderes om du kan lede regnvandet fra grundens befæstede arealer helt uden om kommunernes kloakker.

Vi har mere end 25 års erfaring med installation af LAR-anlæg. Vi tilbyder dig vores ekspertise og rådgivning helt gratis. Derudover tager vi dig i hånden hele vejen igennem processen, hvor vi hjælper dig med både ansøgningen om et LAR-anlæg samt skaffe ansøge om et helt eller delvist bidrag hos din lokale kommune, såfremt vi mener du opfylder kravene for at kunne få installere et LAR-anlæg.

Kontakt os i dag, hvis du ønsker en gratis og uforpligtende snak og gennemgang af de løsningsmuligheder du har for at kunne få installeret et LAR-anlæg. Vi kan kontaktes døgnet rundt på +45 4920 3334 eller +45 4030 7551 eller skriv en besked.

Få et tilbud

Tilføj fil:
Gratis rottespærre

I anledning af vores 25 års jubilæum kan du bestille en tv-inspektion på et parcelhus til kr. 3.500 plus moms og få en rottespærre leveret og monteret til en værdi på kr. 4.500. Der skal dog være en brønd den kan monteres i.

Tilføj fil:
close-link
Bliv ringet op gratis!


close-link